Sve popularniji sport

Veslanje je bio jedan od originalnih sportova u modernim Olimpijskim igrama. U 1920. i ’30, veslačka ekipa je dobila istu novinarsku zainteresovanost kao bejzbol. Ali posle nekoliko decenija veslanje je prestao da bude popularan. Danas je opet u trendu. Sport veslanja se naziva i simfonijom u pokretu.

„Izazov predstavlja sinhronizacija svih veslača da rade kao celina, i da rade zajedno“, rekao je trener Hubert Trzibinski. Veslanje je najstariji takmičarski sport na fakultetima širom Amerike. Prva trka je bila Harvard-Yale regata u 1852. mnogim školama ipak vrlo ozbiljna trka, što je jedan od razloga zašto ovaj sport sve više postaje popularan.Američka veslačka organizacija kaže da njeno članstvo je poraslo za 27 odsto u 2015. godini delimično zbog toga što studenti sportisti ga vide kao način da se izdvoje u procesu primanja studenata na Fakultet (koledž).

Još jedan od razloga zašto veslanje postaje sve popularniji sport:

Veslanje daje gornjem delu tela odličnu trening. Zbog pomeranja sedišta, veslanje takođe obezbeđuje i veoma intenzivan trening i za noge. Svaki zaveslaj stvara napor na celom telu što ujedno i jača celo telo.
Ruke i zglobovi takodje postaju jači zbog hvatanja ručke vesla. Veslanje je jedan izuzetno težak sport ali isto tako ima i velike benefite u jačanju celog tela.
Advertisements

One thought on “Sve popularniji sport

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s