Simulator veslanja

Ergometar je veslačka mašina (sinonimi Ergs ili ergo) simuliraju akciju veslanja i obezbedjuju sredstva za obuku na kopnu kada je trening na vodi ograničen, a meri veslačku kondiciju. Ergometrima ne simuliraju bočne ravnotežne izazove, tačan otpor vode, ili precizne pokrete istinskog veslanje uključujući i zamaha ručica vesla. Iz tog razloga ERGOMETER rezultati se uglavnom ne koristi kao jedini kriterijum izbora za posade, kao i obuka tehnike je ograničeno na osnovnom položaju tela i pokreta. Međutim, ova akcija i dalje može da omogući sličan trening sa kojima se susreću na vodi.

erg

Izvor slike: link

Ponekad slajdovi su postavljene ispod Erg kako bi se omogućilo da se simulira kretanje biti na vodi. To omogućava mašina za kretanje napred i nazad glatko kao da ima vode ispod tebe. Slajdovi mogu biti povezani u redove ili kolone tako da su veslači primorani da zajedno pređu na ergometru, slično kako bi poklapali svoj ritam u čamcu.

Zatvoreno veslanje je postao popularan sport sa brojnim zatvorenim takmičenjima tokom zime van sezone.Postoje i brojna takmičenje na ergometru, zvana ergometrijade, održavaju se samo van sezone tj. kada nije moguće veslanje na vodi (zima), ali ne postoji olimpijsko takmičenje u tome.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s